Boek
Terug naar blog
Viewpoints lisbon winter
oktober 19, 2020 Lissabon

De 7 beste plannen voor de winter in Lissabon

Lissabon is een van de meest charmante steden van Europa en een van de meest aanbevolen steden om het hele jaar door te bezoeken. Dankzij het uitstekende beheer van de overheid en de civiele verantwoordelijkheid is Lissabon een van de veiligste bestemmingen geworden om te bezoeken, ondanks de Covid 19-pandemie.

Maar het is in de herfst of de winter, en hoewel de zon niet meer opwarmt zoals vroeger, is het de ideale tijd om te ontsnappen aan de routine en Lissabon en zijn nostalgische schoonheid te bezoeken. We raden deze periode vooral aan, omdat het een tijd is waarin de inwoners van Lissabon de toeristen in de smalle straatjes van de stad hebben vervangen en het bezoek zeer aangenaam kan zijn... simpelweg omdat Lissabon alles heeft.

De herfstkoude komt naar de hoofdstad van Portugal, maar het leven houdt daar niet op. Vooral in deze tijd, waarin de zonnige dagen vervagen, de wind de op de natte grond gevallen bladeren opstuwt en de koude dagen de melancholie aanwakkeren die de straten begint te overstromen... komt er een nieuw leven in deze stad, waar niemand zich kan vervelen. De Portugese hoofdstad biedt nog steeds een breed scala aan culturele en recreatieve activiteiten.

De winter in Lissabon kan zowel op straat als in gesloten ruimtes worden genoten. Het zal in de hoge uitkijkpunten, die in overvloed in de stad, waar u kunt overwegen de prachtige architectuur bedekt met kleurrijke tegels. De straten zijn besprenkeld met oude gele en rode trams en helpen de voetgangers de ups en downs te redden, die zo kenmerkend zijn voor deze stad. Laat u meeslepen door de fado en zijn nostalgische ritme en loop door de geplaveide straten, waar de geuren van zijn voortreffelijke gastronomie u zullen uitnodigen om aan een tafel te zitten in een of andere merkwaardige bar.

Hoe kan ik het meeste uit mijn dagen in Lissabon halen? Als u de mogelijkheid heeft om een pauze in te lassen en deze prachtige stad te bezoeken, dan geven wij u deze aanbevelingen: